Preguntes freqüents

1. Bojos per la salut i l'alimentació és exclusiu per a estudiants que fan el Batxillerat? 

Sí. va adreçat a estudiants que al curs 2017/2018 facin 1r i 2n de Batxillerat.

Aquest curs forma part del programa "Bojos per la ciència": als altres cursos del Bojos per la ciència (inscripcions a partir de setembre 2017), cal consultar dins de cada curs és per a estudiants de 1r, de 2n o s'hi poden presentar d'ambòs batxillerats.

2. Em puc presentar per lliure?

No. Cada centre educatiu selecciona els estudiants que presenta a cadascun dels cursos del Bojos per la ciència. Per tant, primer parla amb el teu tutor. Tingues en compte que el teu tutor i un dels teus professors t’hauran de fer una carta de recomanació. 

  • T'inscriuen els teus pares o tutors legals (inclouran el teu correu electrònic)
  • Tu rebràs un correu electrònic (revisa també la carpeta d'SPAM) i omples la sol.licitud  (formulari online): hi inclous la teva carta de motivació, les notes i els correus electrònics del tutor i professor (han de ser dues persones diferents, sí) que vols que et recomanin 
  • Un cop enviada la sol.licitud online, el teu tutor i el teu professor rebran automàticament un correu electrònic amb un enllaç (diferent per al tutor i al professor) i allà podran escriure la carta de recomanació i omplir la resta de camps que se'ls demanen. Es fa tot online. Aquesta és l'única via admesa per a fer-nos arribar les cartes.

Siusplau, tant tu com el teu tutor i el teu professor, recordeu de revisar la carpeta d'SPAM.

3. Com he de fer arribar la meva carta de recomanació i expedient acadèmic?

Et recomanem que llegeixis de nou el punt 2 de les preguntes freqüents. Ompliràs un formulari online, que t'arribarà quan els teus pares o tutors legals t'hagin inscrit (i hi posin el teu correu electrònic).  Aquesta és l'única via admesa per a fer-nos arribar la teva carta de motivació i l'expedient.

4. Com han de fer arribar el meu professor i el meu tutor la seva carta de recomanació?  Per correu eletrònic? Per correu?

Et recomanem que llegeixis de nou el punt 2 de les preguntes freqüents. Ompliran un formulari online que els arribarà un cop hagis omplert la sol.licitud  (i hi posis els respectius correus electrònics del professor i del tutor, han de ser dues persones diferents). Aquesta és l'única via admesa per a fer-nos arribar les seves cartes de recomanació.

*Hem de rebre dues recomanacions una del professor de ciència que escullis i una del tutor, i no poden ser la mateixa persona. Siusplau, si te la fa el tutor, demana l'altra recomació a un altre professor.

5Quants alumnes d’un mateix centre es poden inscriure? 

Al Bojos per la salut i l'alimentació cada centre educatiu pot presentar fins a 3 estudiants.

Si el teu centre té 4 o més línies de Batxillerat, contacta amb nosaltres: coneixement@fcatalunyalapedrera.com

6. Si ara faig 4t d'ESO en un centre i al curs 2017/2018 faig Batxillerat en un altre... quin centre poso a la sol.licitud? I quins professors m'han de fer la carta de recomanació?

Posa el teu centre actual i si ets seleccionat/da per al programa ja et demanarem les dades del centre on faràs Batxillerat de cara al setembre. El tutor i el professor que t'han de fer la carta de recomanació són els que et coneixen, per tant els del teu centre actual.

7. Quan es tanquen les inscripcions del curs? 

Es tanquen segons la data que s’indica al calendari, 8 de maig de 2017 a les 23:59

*Hem prorrogat la datat recepcio de les recomanacions del professor i del turor: data màxima  dimecres 10 de maig a les 23:59h

Pots consultar el calendari complet aquí.

8. Em puc apuntar a més d’un curs del Bojos per la ciència? 

Sí. En el cas que et presentis al 1r període d’inscripcions (Bojos per la salut i l’alimentació) i no siguis seleccionat et pots presentar al 2n període d’inscripcions (Bojos per la ciència: bioquímica, biomedicina, bioenginyeria, química, economia, física, matemàtiques, natura, noves tecnologies). Dins d’aquest 2n període et pots inscriure fins a dos cursos, tot i que si passes el procés de selecció de tots dos, finalment n’hauràs d’escollir un. No en pots fer dos alhora.

9. Si ja he format part d’algun altre programa de Bojos per la ciència durant el cus 2016/2017 mentre feia 1r de batxillerat, em puc presentar a aquest curs de Bojos per la salut i l'alimentació o als cursos de Bojos per la ciència 2017/2018 dirigit també a estudiants de 2n de Batxillerat? 

Sí, és totalment compatible, sempre que no es tracti del mateix curs. Tampoc es poden fer dos cursos alhora de Bojos per la Ciència: és a dir, no es pot fer alhora el curs de Bojos per la salut i l'alimentació i un altre curs de Bojos per la ciència (biomedicina, natura, noves tecnologies, matemàtiques, química, física etc.) si el curs encara s'està realitzant.

10. Si estic participant o he participat a altres cursos de la Fundació Catalunya-La Pedrera com el Joves i Ciència o al BIYSC, em puc presentar al procés de selecció del Bojos per la ciència? 

Sí, és totalment compatible sempre i quan compleixis el requisits d’accés.

11. Si enguany, que faig 4t d'ESO, m'he presentat al Joves i ciència i no he entrat al programa, em puc presentar al Bojos per la salut i l'alimentació?

Sí. Va adreçat a estudiants que l'any vinent faran 1r o 2n de Batxillerat i si t'apassiona la ciència, i en concret l'àmbit de la salut, t'hi pots inscriure.

12. Quin cost té?

Cada estudiant seleccionat farà l’aportació de 150 euros en concepte d'inscripció. Les despeses de l’acció formativa en sí corren a càrrec de la Fundació Catalunya-La Pedrera.

13. Si tinc consultes sobre logística del programa (les inscripcions, el calendari, el pagament etc.) a qui puc fer la consulta? Ho pots fer a través de coneixement@fcatalunyalapedrera.com

14. I si tinc una consulta sobre el contingut del curs? 

Pots trobar la informació dins de l'apartat sobre el Programa i el Calendari aquí o ho pots fer a través de coneixement@fcatalunyalapedrera.com i nosaltres contactarem amb els centres de recerca pertinents.